18513
Book
In basket
Szacuje się, że nawet 70 procent chorób może wynikać ze złej diety. Od lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, kiedy przemysł spożywczy zaczął wprowadzać na rynki wysoko przetworzoną żywność, lawinowo wzrasta liczba chorób układu krążenia i nowotworów. Coraz więcej ludzi cierpi na insulinooporność, nadciśnienie, cukrzycę typu 2, demencję Lawinowo rośnie liczba udarów i zawałów. Jak temu zaradzić? Autor zbiera wiedzę na temat czynników, które najbardziej szkodzą naszemu zdrowiu. Lekko i ze swadą opisuje pułapki, ale też podpowiada, jak je omijać. I pokazuje, że to nie jest tak trudne, jak wielu z nas się wydaje.
Availability:
Biblioteka Centralna Psary
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Nr 1 Dąbie
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Nr 2 Strzyżowice
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Nr 3 Sarnów
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 238-250.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again