18319
Book
In basket
Uroczysta kolacja w restauracji, niedzielne śniadanie z rodziną, obiad w szkolnej stołówce - nieważne, przy jakim stole się siedzi, zasady savoir-vivre’u obowiązują zawsze. Tylko dzieci nie zawsze o tym wiedzą. Żeby pomóc im zrozumieć, dlaczego myje się dłonie przed posiłkiem, nie trzyma łokci na blacie, a tylko niektóre potrawy je palcami, trzeba się wykazać nie lada cierpliwością albo. powierzyć to zadanie specjaliście. Irma Kalniņa zrozumiale i z wdziękiem opowiada o dobrych manierach przy stole, wyjaśnia, dlaczego są one ważne, i pokazuje, że mogą się przydać także w innych, niezwiązanych z jedzeniem sytuacjach.
Availability:
Biblioteka Centralna Psary
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 39(02.053.2) (1 egz.)
Filia Nr 1 Dąbie
There are copies available to loan: sygn. 39(02.053.2) (1 egz.)
Filia Nr 2 Strzyżowice
There are copies available to loan: sygn. 39 (02.053.2) (1 egz.)
Filia Nr 3 Sarnów
There are copies available to loan: sygn. 39(02.053.2) (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Pie galda, 2017
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again