18506
Książka
W koszyku
Szacuje się, że nawet 70 procent chorób może wynikać ze złej diety. Od lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, kiedy przemysł spożywczy zaczął wprowadzać na rynki wysoko przetworzoną żywność, lawinowo wzrasta liczba chorób układu krążenia i nowotworów. Coraz więcej ludzi cierpi na insulinooporność, nadciśnienie, cukrzycę typu 2, demencję Lawinowo rośnie liczba udarów i zawałów. Jak temu zaradzić? Autor zbiera wiedzę na temat czynników, które najbardziej szkodzą naszemu zdrowiu. Lekko i ze swadą opisuje pułapki, ale też podpowiada, jak je omijać. I pokazuje, że to nie jest tak trudne, jak wielu z nas się wydaje.
Status dostępności:
Biblioteka Centralna Psary
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Nr 1 Dąbie
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Nr 2 Strzyżowice
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Filia Nr 3 Sarnów
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 238-250.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej